Giyilebilir Kalp Pilinin Mucidi Türk Bilim Kadını




Türk Mucid Canan Dağdeviren'in hikayesi İstanbul'da başlıyor. İlk ve orta öğretimini Kocaeli'de tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliğini bitiriyor.Sabancı Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği programındaki yüksek lisans eğitimini 2009'da tamamlayıp Fulbright bursu kazanarak UIUC'da Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünde doktora eğitimini bitiriyor.

Dr.Canan Dağdeviren'in adını MIT Tecnology Review Dergisi'nin geçen yıl derlediği "35 Yaş Altı 35 Yenilik listesinde yer aldığında duyduk.Şu anda Harvard Üniversitesi Genç Akademi üyeliğine seçilen ilk Türk bilim insanıdır.




ABD'de Harvard Üniversitesi Genç Akademi Üyesi Dr. Dağdeviren Giyilebilir Kalp Pilinin icat etmesinde dedesinin payının çok olduğunu söylüyor.Kalp pilinin belli bir zamandan sonra değişmesine gerek kalamayacağını kalbin üzerine yapıştırılan pilin  nefes aldıkça elektrik üretebileceğini dile getirmiş.

Dr. Canan Dağdeviren  Massachausetts Teknoloji Enstitüsü'nden teklif aldığı gelen bilgiler arasında teklifi kabul edip 2017 yılında profesör olarak göreve başlayacağı bekleniyor.

32 yaşında Türk Kadın profesör ünvanı alarak tarihe geçeceğini düşünüyoruz.Başarı merdivenlerini çıkarken düşündüğü projeyi hayata geçiren Sayın Dr.Canan Dağdeviren'i tebrik ederiz.

Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder