Bu hafta vizyonda 7 film var





5'i Türk yapımı toplam 7 film vizyona girdi.


1-Avcı:Kış Savaşı

Buz Kraliçesi Freya (Emily Blunt), kız kardeşi Ravenna'nın (Charlize Theron) öldüğünü öğrenince, onu hayata döndürebilmek için Büyülü Ayna'yı kullanabilecek son büyücünün yardımına başvurur ve Ravenna, aynanın altından derinliklerinden geri gelir. Şimdi ikisi güçlerini birleştirip çok daha tehlikeli olmuştur. Onları durdurabilmenin tek yolu, bizzat Freya'nın yetiştirdiği, ancak "kalplerini aşka kapatma" emrine itaat etmeyen Eric (Chris Hemsworth) ve Sara'nın (Jessica Chastain) başını çektiği avcıların sürüldükleri ülkelerden gelip yeniden güçlerini birleştirmesidir.
Chris Hemsworth ve Kristen Stewart'ın başrolünde oynadığı 2012 yapımı fantastik aksiyon filmi Pamuk Prenses ve Avcı’nın devam filmi.

Oyuncular: Chris Hemsworth ,Jessica Chastain ,Emily Blunt ,Charlize Theron ,Sam Claflin

Yönetmen:Cedric Nicolas-Troyan


2-Babaların Babası


İstanbul mafya aleminin en saygı duyulan ismi "Babaların Babası" Necdet Çetin (Menderes Samancılar), yasaklamasına rağmen diğer mafya babalarının onun arkasından uyuşturucu ticareti yaptığını öğrenince çok sinirlenir. Onlara bir ders vermek için plan yapar, ancak tam bu esnada bir mezarlıkta uğradığı suikast girişimi sonucu yaralanır. Bu beklenmedik olayın sorumluluğu, zamanında Çetin ile büyük sorunlar yaşamış Tarık Tenekeci'nin (Ayhan Taş) üzerine kalır. Tarık Tenekeci suçsuz olduğunu ispatlamaya çalışırken Necdet Çetin'in Tarık Tenekeci’nin eski sevgilisinden bir oğlu olduğu ortaya çıkar. Berk adlı bu genç baleyle ilgilenen, sevgilisi İnci ile birlikte yaşayan, kimseye zararı dokunmayan biridir. Necdet Baba, kendisinin yaralanmasıyla işleri oğluna devretmek ister, onu yetiştirme görevini ise en güvendiği adamı Mahmut'a (Ali Sürmeli) verir. Ancak Berk'in varlığından diğer mafya babalarının haberdar olması, işleri alt üst edecektir.

Oyuncular: İsmail Demirci ,Menderes Samancılar ,Ali Sürmeli ,Ayhan Taş ,Burcu Binici

Yönetmen: Raşit Çelikezer


3-Yolculuk


Mehmet (Beran Soysal) muhafazakar bir ailede yetişmiş bir gençtir. Babasının baskıcı tutumunun yanında dirsek temasında olduğu Suriye bağlantılı bazı cihatçı gruplar da Mehmet'in hayatına karışmakta, onun kendi kimliğini ortaya koymasına engel olmaktadır. Bu sıralarda hayatına bir de aşk girince Mehmet, bildiği her şeyi en başında sorgulamak gereğini hissedecektir.

Oyuncular: Cezmi Baskın, Bedia Ener, Dilşah Demir, Cansu Fırıncı, Ahmet Karslı

Yönetmen: Mustafa Kenan Aybastı


4-Yola Geldik


Kutay ve Yusuf bir benzin istasyonunda çalışan iki arkadaştır. Bir akşam felekten bir gece yaşamak isterler ama ceplerinde öyle bir para olmadığı için benzin istasyonunun kasasında hatırı sayılır bir miktarda parayı alıp, Beyoğlu barlarında yerler! İstasyon sahibi Ethem Bey'in kasadaki para açığını fark etmesi uzun sürmez. Parayı yerine koymak için çare arayan Kutay ve Yusuf bunu beceremeyince kovulurlar. Ama giderken istasyona bırakılan emanet bir aracı da beraberlerinde götürürler! Yolları Osman Nuri ve Selman ile kesişen kafadarlar kendilerini içinden çıkılmaz bir mafya ve rehine kaçırma/alıkoyma macerasının içinde bulurlar.

Oyuncular: İrfan Aslanhan ,Teoman Gelmez ,Ozan Dağgez ,Serkan Şengül ,Ferdi Kurtuldu

Yönetmen: Haydar Işık


5-Kor


Geçimini evde giysi dikerek sağlayan Emine, son çalışmasını göstermek üzere bir giyim atölyesine girer ve eski patronu olan Ziya’yla karşılaşır. Ertesi gün Ziya, Emine’nin kocası Cemal’in bir dönem işsizlik ve depresyon çekmesi sonucu Romanya’ya kaçak işçi olarak gittiğini ve tutuklandığını öğrenir. Emine’nin üç yaşındaki oğlunun ise ameliyat olması gerekmektedir fakat bunun için Emine’nin ne yeterli parası ne de sağlık sigortası vardır. Ziya, Emine’ye yeni bir iş bulur ve çocuğunun tedavi masraflarını öder. Ancak Ziya’nın bu iyi niyeti ve ilgisinin ardında yalnızca cömertlik olmadığı kısa sürede ortaya çıkar. Ziya, Emine yanında çalışmaya başladığından beri ona aşıktır. Birkaç kadeh içkiden sonra Ziya, Emine’yi arar ve onu görmek istediğini söyler. Emine kabul eder ve Ziya’yı çağırır, böylelikle aralarında anlaşılması güç bir ilişki başlar.

Oyuncular: Aslıhan Gürbüz ,Taner Birsel ,Caner Cindoruk ,Çağlar Çorumlu ,Dolunay Soysert

Yönetmen: Zeki Demirkubuz


6-Kuzular Kurtlara Karşı


Çok güzel bir köyde barış yaşayıp giden bir koyun sürüsü, yakınlarına gelen bir kurt sürüsü yüzünden tehdit altındadır. Kurt sürüsünde ise bambaşka hesaplar yapılmaktadır. Sürünün yaşlı lideri Magra, yerini alacak kurdun düşmanlarına karşı kendisini kanıtlaması gerektiğini söylediğinde vahşi ruhlu Ragear ve son derece ciddiyetsiz, şakacı bir karakteri olan Gri liderliğe talip olurlar. Kendisinden ayrılan kız arkadaşı Bianca'nın sevgisini yeniden kazanabilmek için gücünü kanıtlamaya karar veren Gri, Çingeneler'den aldığı bir iksir sonucunda koça dönüşünce işler iyice karışır.



7-Kabr-i Cin Mühür

Yüzyıllar önce iyi bir cinin Kuran'dan esinlenerek yazdığı gizli kitaba, 100 yılda bir "bekçi" adı verilen koruyucular gelmektedir. Yıl 1915 olduğunda, sevdiği kız olan Zöhre'nin başka biriyle evlendirilmesi üzerine Selim yaşamına son verir. Zöhre ve evlendirildiği adamın kardeşi Hacer bu kitabı çalarlar. Niyetleri kitaptaki büyülerden birini yapmaktır, ancak büyüyü yanlış yapınca Azazel adında bir cini serbest bırakırlar. Kendilerini ve köy halkını büyüden kurtarmak hiç kolay olmayacak, büyünün etkisi 100 yıl sonra bile kendini gösterecektir.

Oyuncular: Sevil Uyar ,Volkan Başaran ,Halit Karaata ,Turgay Başyayla

Yönetmen: Volkan Adıyaman


Eskişehir'de ki sinemaların seanslarını ve hangi salonda hangi filmin olduğunu öğrenmek için Eskisehir.NET i ziyaret edebilirsiniz.



Hepinize İyi Seyirler
Share on Google Plus
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder